top of page

אבחון קלינאית תקשורת בחיפה

תחומי האבחון כוללים:

  • תקשורת – אופן ואיכות התקשורת של הילד עם האחר.

  • הבנת השפה – מהי הרמה שבה הילד מבין את הנאמר לו.

  • הבעת השפה- כוללת את אוצר מילים של הילד, תחביר (בניית משפטים), דקדוק ועוד.

  • היגוי- אילו הגאים הילד הוגה והאופן בו הילד הוגה את ההגאים השונים.

  • משחק - רמת המשחק של הילד.

 

 

תהליך האבחון כולל:​

  1. מילוי שאלון הורים ע"י הורי הילד ושליחתו בדואר אלקטרוני. כמו כן יש להעביר ממצאי בדיקת שמיעה ודו"חות של אבחונים/טיפולים שהילד עבר במידה וישנם כאלו.

  2. פגישות הערכה (1-2) עם הילד ואחד ההורים (או שניהם). פגישות ההערכה עם הילד נעשות באווירה נעימה, תוך משחק מהנה ומשותף עם הילד ולעתים יכללו העברת אבחונים סטנדרטים. באבחונים אלו, הילד נדרש לבצע משימות שונות כגון ביצוע הוראות, הצבעה על תמונות ועוד.

  3. מפגש הכולל שיחת סיכום עם ההורים ללא נוכחות הילד. בשיחת הסיכום נלקח מידע נוסף מההורים וכן ממצאי האבחון נמסרים להורים. ניתן להורים הסבר על יכולות הילד וקשיו וכן המלצות האם או לא יש צורך בטיפול. לעתים ההמלצות יכללו הדרכה לעבודה בבית ומעקב בלבד ולעתים יכללו המלצה להתחלת טיפול קלינאית תקשורת. במידה ומומלץ על טיפול, שיחה זו כוללת גם תיאום ציפיות עם ההורים וקביעת מטרות טיפול.

 *במידה והחלטתם לפנות לקלינאית תקשורת עקב חשד לקושי תקשורתי ו/או שפתי, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה טרם האבחון. יש לקבוע תור לרופא אף אוזן גרון, אשר יבצע בדיקה וייתן הפניה למכון שמיעה. במכון השמיעה יערכו בדיקת שמיעה על מנת להעריך את רמת השמיעה של הילד והאם קיים ליקוי בשמיעה או לא.

 

 

פנייה לאבחון קלינאית תקשורת בקופת חולים

אבחון קלינאית תקשורת מתבצע הן במכון להתפתחות הילד והן במכוני הסדר או אצל קלינאיות תקשורת בהסדר עם קופת החולים. ההחלטה על הצורך לבצע את האבחון והיכן לבצעו, תתקבל על פי שיקול דעת רופא הילדים.

יש לפנות לרופא הילדים, לציין מה מטריד אתכם ובמידת הצורך, הרופא ייתן הפניה לקלינאית תקשורת של קופת החולים או למכון להתפתחות הילד בהתאם לגיל הילד ולסוג הקושי.

במידה וניתנה הפנייה למכון להתפתחות הילד, יש למלא שאלון הורים ושאלון גננת ולשלוח אותם בצירוף הפניית הרופא למכון להתפתחות הילד.

הטפסים מגיעים לוועדת מומחים להתפתחות הילד. הוועדה בוחנת את הבקשה ומחליטה האם יש צורך באבחון/טיפול ובאילו תחומים. במידה והוחלט על אבחון קלינאית תקשורת יקבע מועד לאבחון זה. לאחר האבחון יוחלט האם יש צורך בטיפול קלינאית תקשורת ואם כן היכן יבוצע הטיפול, במכון להתפתחות הילד או אצל קלינאית תקשורת בהסדר עם קופת החולים מחוץ למכון. לעיתים ההמלצה היא רק מעקב. במידה והוחלט על טיפול, ילדכם יכנס לרשימת המתנה וברגע שיגיע תורו הוא יוזמן לטיפול. במידה ומשך ההמתנה ארוך מ3 חודשים, ניתן לגשת לטיפול קלינאית תקשורת באופן פרטי ולבקש החזר כספי מקופת החולים

למידע נוסף על תהליך הפנייה למכונים להתפתחות הילד בקופות השונות:

עדי מבצעת אבחון בילדה

אבחון

bottom of page